Mali kucharze w żłobku - Gazeta Chojnowska w ramach portalu E-Informator.pl



artykuły:

ostatnie
popularne
komentowane
regulamin
archiwum PDF
stopka redakcyjna
ogłoszenia
podgląd artykułów
podgląd komentarzy



Mali kucharze w żłobku



Zdrowy Maluch to potencjalnie zdrowy dorosły - Tygryski ze Żłobka Miejskiego celebrują Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

(szerokość: 640 / wysokość: 360)

W Żłobku Miejskim dokładamy wszelkich starań w kierunku kształtowania nawyków żywieniowych. Statystyki związane z chorobami dietozależnymi przerażają. Pierwsze 1000 dni dziecka to najważniejszy okres w programowaniu metabolizmu. Kluczowe w tym okresie jest właściwe odżywienie. Nauka picia wody od małego, oswajanie z warzywami, owocowe urodziny, zbilansowane i odżywcze posiłki, edukacja żywieniowa, to tylko niektóre działania, jakie podejmujemy każdego dnia w Żłobku. Ostatnio celebrowaliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Dzieci z grupy Tygrysków obrały rolę kucharzy i przygotowały wspólnie z wychowawcami sok jabłkowy. Dodatkowo, za pośrednictwem śniadania w formie szwedzkiego stołu, same przygotowały własne wersje śniadania - oczywiście w zdrowym stylu.


(szerokość: 640 / wysokość: 360)





Napisz swój własny komentarz
Tytuł:      Autor:

serwis jest częścią portalu www.E-Informator.pl przygotowanego przez MEDIART © w systemie zarządzania treścią CMS Kursorek | Reklama